Založ si blog

Pandémia medií a vlád?

Denno denne sa na dozvedáme ako sa zhoršuje aktuálny stav pandémie na Slovensku, politici a média nás kŕmia obrovskými prírastkami infikovaných z ktorých mame byť doslova v šoku, že čo sme to zas dopustili a ako sme nezodpovedný, hlavne teda ta neinteligentná a  nezodpovedná časť obyvateľstva ktorá nieje zaočkovaná, ktorá by podľa jedného nemenovaného novinára mala skončiť na bitúnku. Je to smiešne, že takéto výroky netrápia žiadneho vládneho politika alebo našu úžasnú pani prezidentku Čaputovu, ktorá v tom problém nevidí, skôr naopak, veď to je ta sloboda, to je ten liberalizmus kvôli ktorému ste tak bojovali na námestiach, každý ma pravo na svoj názor, len musí byť do bodky  rovnaký  ako majú liberálne jedine spravodlivé média na Slovensku  spolu s našou prezidentkou pani Čaputovou. Svoje by o tom vedel povedať jeden poslanec ktorý škandalózne šikanoval jej dcéru výrokom, že je nádejná modelka. Ale nie o tom chcel dneska písať .. dovoľte mi môj osobný názor s ktorým možno niektorý budú súhlasiť, iný samozrejme nie ..

Raz dlhou cestou autom som sa zamyslel odkiaľ sa vzala tato pandémia a ako to cele začalo .. a dospel som k názoru, že začalo to hystériou, obrovskou hystériou médií, politikov a vlád. Živo si pamätám tie tlačovky ako sa vírus blíži,  už je pri hraniciach, prvý prípad v Poľsku, Maďarsku, Česku, len to Slovensko odolávalo až napokon to prišlo..  obrovské titulky v novinách: Je to tu, máme prvého nakazeného  .. tlačovky, novinári pred domom toho nešťastníka, konzília odborníkov ..  plačúci premiér, teda myslím už náš národný poklad pána Matoviča .. a pokračuje to dodnes, už sú to pomaly tisícky článkov o korone, vyvolávanie strachu, urážky v médiách, od politikov,  obmedzovanie slobody, rozdelenie občanov na dobrých a zlých atd.  atd .. veď každý z nás to pozná .. Ja samozrejme nespochybňujem koronu, ja nespochybňujem, že je tu vírus, že mame byť zodpovedný a všetky tie veci okolo toho … ja sa len zamýšľam nad tým  ako by to dopadlo, keby sa do toho nestarali hystericky politici a média. Možno by vo svete nebola už žiadna korona, prehnala by sa po svete ako silnejšia chrípka, ktorú by drvivá väčšina ľudí doma bez problémov vyležala .. tak ako každý rok predtým .. veď smrtnosť tejto pandémie je 0,03 % .. je to malo, je to veľa? .. neviem niesom odborník. Tiež som sa zamýšľal nad tým čo spôsobilo denno denne vyvolávanie strachu z korony v médiách, od politikov od rôznych odborníkov .. No v prvom rade to psychicky nikomu nepomohlo, ľudia mali obrovsky strach a keď ma niekto strach tak reaguje úplne inak .. viem to podľa seba .. je rozdiel keď mal človek chrípku ktorú bral úplne normálne a bez problémov ju vyležal v posteli a ešte si povedal aspoň si chvíľu oddýchnem od tej blbej prace a je rozdiel keď mu média a politici hučia do hlavy že máš koronu, pôjdeš do nemocnice, nebudeš môcť dýchať, daj si rúško, sed doma a boj sa .. no spraví to asi to, že pokiaľ bol niekto pozitívne testovaný tak sa začal sledovať, sledoval každý rozdiel, ktorý bol iný ako obvykle a prišla panika, stres, čo ma za naledok problémy s dýchaním .. viem o čom rozpravám, sám som to zažil a viem čo môže spôsobiť stres .. a takto skončili v nemocnici aj taký ľudia ktorý by normálne koronu prekonali bez nutnosti hospitalizácie .. a štatistiky rastu koľko ľudí je v nemocnici ..  samozrejme neplatí to o všetkých, je veľa ľudí ktorých korona zasiahla silno a je mi veľmi ľúto tých ktorý majú nejaké trvale následky alebo ich to stalo život .. ja sa len zamýšľam aký vplyv mali na tuto situáciu politici a média … podľa mňa veľký .. a keď sa k tomu pridá vláda ktorú tu mame, rôzni cirkusanti, pročkovci, neoliberali tak to tiež veľmi neprispeje k duševnému zdraviu ..

Zuzana Dolinková, Martina Šimkovičová

Hlasovací trojboj: Ministerky odvolávanie ustoja, osud FPU je spečatený. Hlas ustúpil, SNS si musí dávať pozor

14.05.2024 06:00

Podľa politológ síce leží zodpovednosť v prípade FPU na pleciach SNS, no ak si pri riadení fondu nedá pozor, môžu tu vzniknúť podobné podozrenia z klientelizmu a netransparentnosti ako v minulosti.

Furia, dron, Ukrajina

Západ nevyrába to, čo Kyjev potrebuje. Ukrajina takto nemusí prežiť, varuje analytik

14.05.2024 06:00

Rusom na ukrajinskom fronte fungujú kĺzavé bomby aj systémy elektromagnetického boja. Ich nasadenie vysvetlil vojenský analytik Gustav Gressel.

vojna na Ukrajine, Antony Blinken, vlak

ONLINE: Blinken prišiel do Kyjeva v 'ťažkej chvíli' povzbudiť Ukrajinu. Biely dom hovorí o 'zúfalej snahe' Putina pokračovať vo vojne

14.05.2024 05:55

Šéf americkej diplomacie Blinken je neohlásene v Kyjeve. Chce vyslať silný signál podpory USA Ukrajincom, ktorí 'majú zjavne veľmi ťažkú chvíľu'.

Baltimore most loď nákladná

Upratovacie čaty vykonali riadenú demolíciu mosta v Baltimore

14.05.2024 05:49

Nehoda si vyžiadala šesť obetí a spôsobila zastavenie väčšiny lodnej dopravy smerujúcej do rušného prístavu alebo z neho.

miro362

Len ďalšia Blog - Pravda stránka

Štatistiky blogu

Počet článkov: 1
Celková čítanosť: 1837x
Priemerná čítanosť článkov: 1837x

Autor blogu

Kategórie

Archív